Течен концентриран хуминов тор

ХУМУСИЛ е произведен на основата на Ломбрикомпост – биотор от червен калифорнийски червей (Lumbrocum Rubellis). Той се определя като ефективен екологичен хуминов тор, стимулиращ растежа и развитието на растенията.
Съдържа хумати, хуминови киселини, фулвокиселини, аминокиселини, микро и макроелементи, живи бактерии и други лесно усвоими вещества. Съдържанието на тежки метали е много под допустимите норми.
Всички хранителните елементи, съдържащи се в екстракта, се усвояват на клетъчно ниво от растенията, което води до активизация на физиологичните и биохимични процеси, позволяващи максималното усвояване на всички полезни вещества от растенията.

ХУМУСИЛ е концентрат, който се разрежда с вода и се прилага, като листен и почвен тор.
Растенията третирани с ХУМУСИЛ са с добре развита имунна система, което ги прави устойчиви на резки климатични промени и болести. Наблюдава се по-висока кълняемост, по-добре развита коренова система, по–голямо влагозадържане в растенията, по-бързо ускорение на филизите, стимулиране на растежа и устойчивост към различни вредни бактерии и гъбични заболявания. Течният тор подтиска развитието на патогенна микрофлора, намалява съдържанието на нитрати в плодовете и зеленчуците, не допуска усвояването на тежки метали от растенията, увеличава съдържанието на захари, белтъчини и витамини. Той стимулира цъфтежа и плододаването, повишава вкусовите качества и срока на съхранение на готовата продукция.
При употребата му в цветопроизводството растенията се отличават с обилен цъфтеж и наситени цветове.

ХУМУСИЛ е напълно съвместим с фунгициди, хербициди и инсектициди, което позволява едновременната им употреба, без да се нарушава технологичния процес. Той допринася за намаляване токсичното въздействие на остатъчните количества хербициди, предпазва растенията от усвояването на тежки метали, като ги свързва в трудно подвижни и неразтворими съединения и намалява значително съдържанието на нитрати.
ХУМУСИЛ е изключително ефективен хуминов тор с широк спектър на приложение при всички култури: зърнено — житни, технически, трайни насаждения — овошки, лозя, ягодоплодни, зеленчуци, цветя, храсти, тревни площи и др.

ОПАКОВКИ: 0.1 л; 0,5 л; 1л.; 5 л.; 10л.; 

МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ:
Да се спазват нормите на приложение!
Да не се пръска при силен вятър и интензивно слънчево греене!
След употреба да се спазва нормална хигиена на труда!
Да няма контакт с деца!

ХУМУСИЛ е безвреден за човека, животните, почвената флора и фауна! ХУМУСИЛ няма карантинен срок!
ХУМУСИЛ се съхранява на място без пряка слънчева светлина при температура от +5° до +25°С (над 25° С бактериите стават по-активни).
ХУМУСИЛ е съвместим с препаратите за растителна защита (с изключение на бордолезов разтвор и син камък).Готовият разтвор да се използва веднага.
ЗАБРАНЕНО е смесването на ХУМУСИЛ с бордолезов разтвор и син камък.
Ако третирате Вашите растения с гореспоменатите продукти, може да използвате ХУМУСИЛ за тяхното подхранване след 7 часа.